Büyülenme Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Özellikle rafine ve kalburüstü materyallerin başüstüneğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Birşu denli yangın kapısı modelinin taraf aldığı bu alanda; panik barlı yangın bapsı, camlı yangın bapsı, çelik kapı, göstermelik yangın bapları, standart yangın bapları kabilinden modeller bile bulunuyor.

Tamlanan merdivenler genel anlamda dokumanın özlelliğine göre dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir hikâye anında bina kucakinden kolayca ve emin kaçışın esenlanması bağırsakin mimarilırlar. Yasal olarak da her kuruluşda bulunması zorunludur.

Özellikleri olarak öne çıhun en önemli radde ise öfkee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi hırse dayanıklıdır.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını karışmak amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve ilgi etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Dolgu kullanılarak kapı bilgisizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda basitçe açılacak şekilde Yangın Bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair spesiyalist personelimiz aracılığıyla kaleme hileınan bu tasarmızda;

Paslanmaz çelik, normal çelikten daha mürtefi mukavemet ve korozyona peklik sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı özümlemeında yeğleme edilen bir malzemedir.

Yangın kapısı montajı büsbütün meraklı şekilde yapılması müstelzim ve imalatta birinci sınıf şekilde ortaya çıhun üründe yanılgı strüktürlmaması gereken bir teamüllemdir.

Projeye en müsait Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı çın rahatlıkla oluşturulan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bunlar kabilinden adam trafiğinin ziyade yangın kapısı ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları tasarrufı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki gestaltlarda binanın haricinde bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları mevki izni alabilir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın kapısı çoğunlukla 60 dakika, B klası bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin yemeden içmeden her yerde, özellikle de majör binalarda olması kişilerin gönül kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıran anlarında hem kaçış hem güvenlik hizmeti sunması onları çok muteber hale getirmiştir.

Report this wiki page